Lukyanuk stardib Soome MM etapil WRC autoga

Autori Margus Kaldma avatar

Eesti rallifännidele tuttavad venelased Alexey Lukyanuk ning Alexey Arnautov saavad oma eluvõimaluse, kui saavad osaleda suvel Soome MM etapil WRC autoga. Seniste plaanide järgi stardivad Lukyanuk ning kaardilugeja Arnautov MM etapil M-Spordi meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga.

Lukyanuki võimaluse taga startida MM etapil WRC autoga on Ralli akadeemia meeskonna juht Mihhail Lepehov, kes on aastaid toetanud Evgeny Novikovi edenemist WRC sarjas. Novikov oli esimene venelasest rallisõitja, kes pääses tehasemeeskonda. „Meie meeskonnal oli võimalus osaleda ühel MM etapil WRC autoga ning otsustasime võimalust pakkuda Lukyanukile, sest ma tean, et ta tahaks võistelda sellise autoga. Loomulikult valisime selleks ralliks Soome MM etapi, see on ralli, millel tahaks osaleda iga rallisõitja ning see on paljude vene rallifännide lemmik ralli. Kutsume kõiki inimesi ning meeskondi Lukyanuki toetama,“ sõnas Mihhail Lepehov.

„Aasta tagasi ei oleks ma osanud unistadagi sellisest võimalusest. Ma olen väga õnnelik, et saan osaleda rallil taas oma vana kaardilugeja Alexey Arnautoviga, kellega võitsime eelmine aasta nii Vene, kui ka Eesti autoralli meistrivõistlused. Ausalt öeldes oleme alustanud juba ralli ettevalmistustega, treenime ning vaatame ralli sisekaamera videosid. Loodetavasti leiame raha, et osaleda mõnel Leedu või Soome meistrivõistluste etapil, et harjutada Soome MM etapiks. Ma olen väga tänulik Ralli akadeemia meeskonnale ning Mihhail Lepehovile selle võimaluse eest,“ sõnas õnnelik Lukyanuk.

Lukyanuk ning Arnautov osalesid 2013. aastal Soome MM etapil N-rühma Mitsubishi Lancer Evo 10-ga, mis oli neile debüüdiks MM sarjas. Neil õnnestus sõita esikaheksa aegu ning võita ralli omas rühmas.


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga