Ott Tänak testis Rootsi MM ralliks autot

Autori Margus Kaldma avatar

Ott Tänak lõpetas täna kaks päeva kestnud testid Rootsi MM ralliks, mis peetakse järgmisel nädalavahetusel. Ott jäi testiga igati rahule, sest sai autot proovida nii lumistel, kui ka kruusasegustel teedel, mis tagab ralliks hea ettevalmistuse. „Eile langes temperatuur kohati miiinus kahekümneni ning me testisime rohkem tehnilistel ning aeglasematel teedel. Töötasime peamiselt auto seadistuse kallal ning ma olin üllatunud, kui kiiresti leidsin hea tunde autoga Rootsis sõites“ rääkis Tänak oma Facebooki fännilehel.

Nii nagu ka Monte Carlo ralli, tuleb ka Rootsis kohaneda erinevate oludega, katse alguses võib tee olla jääs, lõpu osas aga lume-kruusa segune, seega on auto tunnetus ülimalt oluline. „Täna sõitsime veidi kiirematel teedel, kui eile, temperatuur oli +4 ning seetõttu oli teel lume-kruusasegu, mis muutis olud äärmiselt keeruliseks. Rasked olud aga ei seganud meie ettevalmistust ralliks.“ ütles Tänak peale testi.

Rootsi MM ralli algab Neljapäeva õhtul, mil sõidetakse klassikaline Rootsi ralli publikukatse. Sõitjate jaoks algab ralli aga juba nädala alguses, kui alustatakse rajaga tutvumisega. „Sõidan korraks koju, jõuan homme hommikul Eestisse ning Esmaspäeval jõuan juba tagasi Rootsi, et alustada raja legendi kirjutamist. Rajaga tutvumine on väga oluline, meil on eelmisest aastast mõned märkmed, kuid seekord on teedel rohkem lund ning olud on natukene teistsugused.“ kommenteeris Tänak ralliks ettevalmistust.


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga