VW meeskonnajuht: Tänak võib sel aastal ralli võita!

Autori Margus Kaldma avatar

Volkswageni meeskonnajuht Jost Capito keeldus kinnitamast, et tema juhitav meeskond võiks domineerida 2015. aasta autoralli meistrivõistluste hooaega öeldes, et Kris Meeke, Robert Kubica ja M-Spordi sõitjad võivad mõne ralli võita sel aastal.

Vaatamata Volkswagenite kolmikvõidule eelmisel kuul Monte Carlos arvab Jost Capito, et sel aastal on konkurents tugevam ning ralli tulemusi võivad mõjutada uued stardijärjekorra reeglid.

„Kris [Meeke] on väga tugev, ta sõidab teist täishooaega ning muutub järjest kiiremaks tänu kogemustele erinevatelt rallidelt“ sõnas Capito Citroeni noore briti kohta. Kiidusõnu jätkus Capitol ka endise F1 ässa Robert Kubica aadressil „Robert läheb aina paremaks, see, mida ta tegi Montes, oli äärmiselt tähelepanuväärne.“

Lisaks tõstis ta esile M-spordi noori sõitjaid „Kui te vaatate Elfyn Evansit, tema suhtumist ning enesekindlust, siis on tegemist väga hea sõitjaga. Lisaks Ott Tänakul on olemas vajalik kiirus, seega need noored mehed võivad sel aastal suuri tegusid teha.“

Sel aastal muutis FIA sõitjate startimise reegleid, mistõttu starditakse katsetele kahel esimesel päeval punktitabeli järjestuse alusel – esimesena starib liider jne. „Selliste reeglitega võivad need sõitjad ralli võidule konkureerida ning ma ei saa öelda, et nad ei oleks seda ära teeninud“, sõnas Capito.

M-Spordi meeskonnajuht Malcolm Wilson oli realistlikum öeldes, et Volkswageneid ei saa võita, kui neil midagi ei juhtu. „Neil on suurepärane kombinatsioon tugevatest sõitjatest ning heast tehnikast. Ma olen realistlik, ärge saage minust valesti aru – loomulikult ei ole ma kaotaja ning me teeme kõik endast oleneva, et neid võita, see on lihtsalt väga väga raske, kui te vaatate kasvõi Monte Carlo tulemusi“ ütles Wilson autosport.com interneti ajakirjale.

Volkswageni meeskonnajuht kommenteeris Wilsoni sõnavõttu, et Monte Carlo ei näidanud tegelikult suurt midagi. „Meie konkurendid olid Montes kiiremad, kui lõpptulemus seda näitab. Loomulikult olen väga õnnelik kuuldes Malcolmi kommentaare, kuid ma usun, et meist on võimalik jagu saada – spordis ei saa kunagi milleski kindel olla.“


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga