Ott Tänak ja Raigo Mõlder Rootsis neljandad!

Autori Margus Kaldma avatar

Ott Tänak ja Raigo Mõlder lõpetasid autoralli maailmameistrivõistluste teise etapi Rootsi ralli suurepärasel neljandal kohal kaotades liidritele natukene üle kahe minuti. Ott ja Raigo läksid Rootsi rallile vastu suurte ootusega, head tulemust ootasid nii mehed ise, meeskond, kui ka fännid, keda oli ka arvukalt Rootsis kohapeal kaasa elamas. Oti ettevalmistus ralliks läks hästi ning enesekindlus oli suur, kuid kahjuks teisel katsel tehtud sõiduviga lõi enesekindluse natukene kõikuma ning sõidurütmi tagasi saamisega läks natukene aega. Siiski näitasid eestlased iga katsega aina paremat kiirust ning stabiilsust ja rühkisid tasapisi kõrgemale. Ott näitas suurepärast stabiilsust ja väga tarka sõitu terve nädalavahetuse, sest „kahe aasta tagune“ Ott oleks läinud sarnases olukorras ründama ning kohti püüdma aga seekord otsustas ta võtta rahulikumalt, mis tõi talle kokkuvõttes kõrge neljanda koha.

„Ma olen meie neljanda koha üle väga õnnelik, meil oli alguses palju probleeme – stardipositsioon polnud parim ning tegin väikese sõiduvea ralli alguses. Peale sõiduviga ei sõitnud me enam väga koha nimel võidu vaid võtsime rahulikult, et teel püsida ning võtta hea tulemus ralli lõppedes. Tulemus annab meile palju enesekindlust, edaspidi saame hakata kiirust lisama ning püüdma kõrgemat positsiooni. Usun, et mõned sellised rallid veel ning me suudame näidata juba väga head kiirust ehk usun, et suudame hooaja jooksul tunduvalt kiiremad olla“ sõnas Tänak M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Elfyn Evans oli kokkuvõttes kuues jäädes oma sõiduga enamvähem rahule. M-Spordi meeskonnajuht Malcolm Wilson jäi oma meeskonna esitusega igati rahule, sest noored mehed näitasid tõeliselt tarka sõitu rasketes oludes. „Mul on väga hea meel, et Ott ja Elfyn suutsid meeskonnale hea tulemuse teha. Võistluse algus polnud kummagile kerge, kuid nad näitasid tõelist võitlusvaimu ning leidsid enesekindluse.“ Lisaks kiitis meeskonnajuht mõlema mehe tarka ning kontrollitud sõitu, mis tõi ka meeskonnale lõppkokkuvõttes korraliku punktisaagi. M-Spord hoiab 32 punktiga kolmandat kohta.

Rootsi ralli lõpplahendus kujunes aga tõeliselt vingeks vaatemänguks, viimasele katsele startisid kolm esimest meest 4,6 sekundi ees. Viimasele katsele minnes juhtis norrakas Mikkelsen valitseva maailmameistri Ogieri ees 3 ning Hyundai esipiloodi Neuville ees 4,6 sekundiga. Esimesena startis Neuville, kes edestas küll kõiki teisi, kuid oli vaheaegades Ogierist aeglasem ning leppis virtuaalselt kolmanda kohaga, sest viimasena rajale tulnud Mikkelsen näitas esimeses vaheajas täpselt sama aega, mis Ogier. Vahetult ennem Ogieri lõpetamist tegi Mikkelsen aga väikese sõiduvea ning kaotas sellega lootused üldvõidule, mehel oli aga kõvasti õnne, et sai tagasi rajale ning kaotas üldkokkuvõttes sellega vaid 40 sekundit, mis andis talle poodiumi kolmanda astme. Katse lõpus oli mees ilmselgelt pettunud, öeldes, et andis endast kõik, kuid kahjuks tuli sõiduviga sisse.

Rallifännidele pakkusid need kolm meest aga tõelise vaatemängu, ammu pole enam olnud rallit, kus lõpplahenduse tooksid viimased meetrid ning kohad jagatakse sekunditemängus, vinge, pole midagi öelda! Lisaks on rõõm, et meie oma mees Tänak jälgis seda mängu esirealt, küllap jättis nii mõnegi Eesti rallifänni süda lööke vahele, kui Mikkelsen end hangest leidis.. oleks ta seal kauem aega veetnud, oleks Ott poodiumil olnud. Siiski, teenitud poodium ning Oti neljas koht pole grammigi nõrgem tulemus.

Üldkokkuvõttes sai Tänak kirja esimesed 12 punkti, mis annab talle MM arvestuses tubli 7 koha, tema meeskonnakaaslane on kahe punkti kaugusel. Üldliidri ja täiseduga jätkab Sebastian Ogier 53 punktiga, kellele järgnevad Neuville ning Mikkelsen 30 punktiga. Neljas on Rootsis katkestanud J.M Latvala ning viies Mads Östberg. Meeskondade arvestuses on M-Sport turvalisel kolmandal kohal, edestades Citroeni 12 punktiga ning kaotades 23 punktiga Hyundaile ning 36 punktiga Volkswagenile.


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga