Ebanormaalne! M-Spordi mehhaanikud tegid Oti auto korda!

Autori Margus Kaldma avatar

Ott Tänak sõitis ralli kolmandal kiiruskatsel auto tehnilise rikke tõttu rajalt välja, rullus üle katuse ning maandus veehoidlasse, meie meestel õnnestus autost erakordselt kiiresti välja pääseda, kuid Fiesta uppus 27 sekundiga. Auto lebas veehoidla põhjas üle 10 tunni ennem, kui M-Spordi mehhaanikutel õnnestus auto põhjas ratastele pöörata ning siis järvest üles tõsta. Autoralli maailmameistrivõistlustel kehtib reegel, et meeskonnal on peale rallipäeva lõppu aega 3 tundi auto parandusteks, FIA ametnik vaatas auto üle, andis oma lubava hinnangu ning siis said Fordi mehhaanikud auto kallal tööle asuda.

Ott Tänak kaotas eile auto üle kontrolli peale järsku pidurdamist, mis lõhkus midagi auto esiosas ning muutis auto juhitamatuks. Ott Tänaku autol vahetati käigukast, kütusepaak, jahutus, mootori juhtaju, elektroonika komponendid, esi ning tagavedrustuse komponendid, samuti vaatas meeskond mootoribloki osad üle ning kuivatas need. Kõik need tööd lõpetati õigeaegselt ning kui meeskond auto esimest korda käivitas, järgnes sellele tuline aplaus, kohapeal olnud tunnistajad nägid midagi erakordset ning uskumatut. Terve paranduse aja olid Ott ning Raigo meeskonna juures ning aitasid vajaduse korral mehhaanikuid.

“See on midagi uskumatut, ma pole midagi sellist varem näinud. Auto oli kadunud terve päeva lebades veehoidla põhjas ning meeskond parandas selle kõigest kolme tunniga! See oli hullumeelne ettevõtmine, kuid ma uskusin, et M-Spordi poisid saavad sellega hakkama, ma olen neile väga tänulik,” ütles Ott peale parandustööde lõppu. “Homme on väga tähtis leida uuesti hea rütm ning kasvatada enesekindlust rooli taga,” lisas Ott homseid katseid kommenteerides.

Meeskonnajuht Malcolm Wilson oli ilmselgelt uhke oma meeskonna mehhaanikute töö üle, kes uskus algusest peale, et nad suudavad selle võimatuna näiva ülesandega hakkama saada. “Meile oli suur kergendus, et Oti ja Raigoga oli kõik korras. Minu jaoks oli tähtis saada nad homme uuesti rajale ning mul on heameel, et seda tahtsid poisid ka ise. Töö, mida meie mehhaanikud tegid, oli täiesti ebanormaalne, hooldusalas oli palju inimesi, kes ei uskunud, et see võimalik on, kuid poisid said hakkama,” sõnas M-Spordi meeskonnajuht Malcolm Wilson.

Rallit juhib peale esimest päeva valitsev maailmameister Sebastian Ogier, kellele järgneb soomlane Jari-Matti Latvala, kes kaotab liidrile 13.5 sekundiga. Kolmandal kohal on Citroeniga sõitev Mads Östberg, kes kaotab 29.5 sekundit. Neljandat kohta hoiab Volkswageni kolmas piloot Andreas Mikkelsen. Ott Tänaku meeskonnakaaslane Elfyn Evans asub kõrgel viiendal kohal kaotades liidrile Sebastian Ogierile natukene üle minut.

Kolmanda päeva esimene kiiruskatse algab Eesti aja järgi 17.28

 


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga