Üllatusmees Tidemand võitis publikukatse, Tänak 6.

Autori Margus Kaldma avatar

Rootsi MM ralli algas tõelise üllatusega, kui publikukatsel oli kiireim kohalik mees Pontus Tidemand, kes võistleb WRC2 arvestuses Ford Fiesta RRC -ga. Publikukatse võitmine ei näita loomulikult ralli üldises mõttes mitte midagi, kuid kindlasti rõõmustab see kodupublikut ning rallifänne.

„Ma tõesti nautisin seda katset nagu alati, kõik sujus meie jaoks ning paremini ei saagi kodurallit alustada. Tore oli näha katsel niipalju kaasaelajaid ning ma arvan, et suutsime neile pakkuda palju rõõmu“, sõnas tänase õhtu staar, Pontus Tidemand.

Eesti rallifännid ootasid kahtlemata Ott Tänaku starti, kes võistles rohkete poola fännide soovil ühes paaris Robert Kubicaga. Ennem rootsi rallit korraldati Facebookis rahvaküsitlus, kus sooviti teada, millised võiksid olla paarisrajal peetud publikukatse paarid. Ott Tänak näitas lühikesel publikukatsel kuuendat aega, edestades Kubicat sekundiga ning kaotades Tidemandile sekundi. „Oli üsna keeruline katse, mõnes kohas oli väga libe aga tunne oli hea ning üllatusi polnud. Olen rahul ning nüüd keskendume homsetele katsetele.“

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Elfyn Evans oli avakatsel alles 22., kaotades võitjale 4,7 sekundit. „Me ei saanud stardist hästi minema, rattad käisid palju tühja. Oli keeruline katse ning ma olen rahul, et suutsin selle ilma vigadeta läbida. Nüüd keskendume homsetele katsetele, kui hakkab päris ralli.“

Homme on kavas Rootsi ralli esimene täispikk võistluspäev, esimene katse algab Eesti aja järgi 09.29

Rootsi ralli esimese päeva ajakava

SS2 Torsby 1  15.00 km 09:29

SS3 Röjden 1  19.00 km 10:27

SS4 Finnskogen 1  21.00 km 11:36

SS5 Kirkenaer 1  7.16 km 12:21

SS6 Kirkenaer 2  7.16 km 14:27

SS7 Finnskogen 2  21.00 km 15:19

SS8 Röjden 2  19.00 km 16:16

SS9 Torsby 2 15.00 km 17:35

SS10 Karlstad 2 1.90 km 20:00


Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga